Forum

Sorular Nasıl Sorul...

Bildirimler
Tümünü temizle

[Kapalı] Sorular Nasıl Sorulmalı/Olmalıdır?

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
448 Görüntüleme
R4d1x
(@admin)
Gönderiler: 36
Trusted Member Admin
Konu başlatıcı

Soruların Soru Bölümü Nasıl Olmalıdır?

• Soru'nun Konu Başlığı, sorunun hangi alanda olduğunu ve temel sorun kısmını belirtmelidir.
  • Konu Başlığı kısa ve öz olmalıdır. Yani Eğer bir Python Kütüphanesinde sorun yaşanıyorsa kütüphane ismini içermelidir.
  • Soru Başlığı içerisinde "Selam", "Merhabalar", "Bir sorum olacaktı" ... gibi gereksiz kelime veya cümleler bulunmamalıdır!
  • Soru Başlığı maximum 2 cümleden oluşan ve maximum 20 kelimeden oluşan bir şekilde olmalıdır.
  • Soru Başlığı birinci derece tekil olarak sorulmamalıdır. Örneğin "Java'da Grafiksel arayüz için ne kullanmalıyım?" yerine "Java'da Grafiksel arayüz için ne kullanılmalı?" şeklinde sorulmalıdır.

Soruların İçerik Bölümü Nasıl Olmalıdır?

• Soru içeriği sorunun temelini, karşılaşılan hatayı varsa Hata Kodunu içeren öz cümlelerden oluşmalıdır.
  • Soru içerisinde Kod paylaşımı yapılacak ise: Sorunun bulunduğu modül, prosedür, fonksiyon veya tanım paylaşılmalıdır. Bu modül, prosedür, fonksiyon veya tanım başka bir modül, prosedür, fonksiyon veya tanım ile çalışıyor ise ve bunlar hatanın sebebine yada sebebinin bulunmasına yardımcı oluyor ise onlarda paylaşılmalıdır.
  • Tüm Kaynak kodu paylaşılmamalıdır!
  • Soru içerisinde gereksiz kelime yada cümleler olmalıdır. Örneğin "Herkese iyi çalışmalar", "Merhabalar", "Ben bunu yapmak istiyordum ama..." gibi sorunun temeli yada sorulmak istenenle alakasız cümleler Moderatör ekibi tarafından silinecektir yada soru tamamen çöpe taşınacaktır.
  • Soru çok kısa tutulmamalıdır. Örneğin hata kodu paylaşıp "bunun nedeni nedir?" gibi sorular sorulmamalıdır. Yapılan işlem hakkında kısa bir bilgi vermeniz sorunun çözümünü kolaylaştırır. Burda verilen bilgiler özenle seçilmelidir.
  • Bol kusurlu bulunan sorular silinmeden eksi puan verilir.

Sorulara Verilen Cevaplar Nasıl Olmalıdır?

• Sorulara verilen cevaplar soruna cevap niteliğinde olmalıdır. Sorunun çözümünü vermelidir.
  • Verilen cevaplar kısa ve hata çözümünü en iyi şekilde adım adım anlatan cinsten olmalıdır.
  • Cevap içerisinde gereksiz kelime veya cümle bulunmamalıdır. Örneğin "Bak şimdi", "Sanırım sorunu anladım"... gibi eklemeler yapılmamalıdır. Gerekli görülürse Moderatör Ekibimiz tarafından editlenir.
  • Cevaplar sadece Cevap içermelidir! Yorum içeriği şeklinde olan Cevaplar önce eksi puan alır sonra silinir!
  • Verilmiş bir cevabın aynısını tekrar cevap olarak paylaşmak uyarı cezasına neden olur!
  • Yorum niteliğinde olan veya soruya ait ek sorular için "YORUM YAP" butonu kullanılmalıdır!

Puan Sistemi ve Cevap Onaylama Nasıl Kullanılır?

• Beğendiğiniz soru içeriklerini veya cevapları Yukarı ok tuşu ile beğenebilirsiniz. Beğenilen bir Cevabı yapan kişiye teşekkür etmiş olursunuz ve o Cevabı veren Kullanıcının puan kazanmasını sağlamış olursunuz.
  • Beğenmediğiniz soru içeriklerini veya cevapları Aşağı ok tuşu ile belirtebilirsiniz. Negatif oy alan cevap veya sorularda soruyu soran veya cevabı veren Kullanıcının eksi puan almasını sağlamış olursunuz.
  • Sorduğunuz soruya verilen cevap sorununuzu çözdüyse, Cevabın sol tarafında bulunan tik işareti ile Soruyu Çözüldü olarak işaretlemiş olursunuz!

Cevabını yada Sorusunu Beğendiğiniz Kullanıcılara Teşekkür Etmek İçin Sol Taraftaki Yukarı Ok Buton'una Tıklayınız. Yorum Olarak 'Teşekkür Ederim' YAZMAYINIZ!

Sorunuza Verilen Cevap Sorununuzu Çözdüyse Lütfen Cevabın Solunda Bulunan Tik Butonuna Basınız!

Burda belirtilen adımlar dışında yine sitemizin Kuralları geçerlidir. Kuralları okumak için: KURALLARIMIZ!

Koddunyam.net %100 ücretsiz bir bilgi paylasim sitesidir! Bilgiyi paylasmak istemeyenler ve kendine saklamak isteyenlerin yeri kesinlikle burasi degildir.

Gönderildi : 16/12/2021 18:58
Paylaş: