Forum

grub4dos 0.4.5c hat...

Bildirimler
Tümünü temizle

grub4dos 0.4.5c hatasi aliyorum

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
405 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Herkese merhaba, ben kali linuxu dual boot ederek kurdum 100 gb yer ayirdim ve laptopu yeniden baslatarak kaliye girdigimde bu grub4dos 0.4.5c hatasini aliyorum, bunu nasil cozebilirim?

Edit: Konu taşınmıştır. Gereksiz cümle çıkartılmıştır. Başlık içerisindeki hata tanımı soru içerisine eklenmiştir.

Bu konu 2 sene önce 2 defa tarafından R4d1x tarihinde düzenlendi
R4d1x R4d1x 21/12/2021 10:51

@sadval Konu yanlış kategori içerisine açılmış! Bu konunun Bot ile alakası yoktur lütfen dikkat edelim

R4d1x R4d1x 21/12/2021 10:54

@sadval Eğer Efi alanı ayarlarından %100 eminsen de benim verdiğim cevaptan hariç 2 ihtimal daha vardır:
1) HDD içinde Bad Sector vardır.
2) Bios içerisindeki Sata - Ahci ayarları yanlıştır.

1 Yanıt
0

Grub4dos 0.4.5c bir hata değildir. Bu bir versiyon tanımıdır. Büyük ihtimalle 'Grub>' gibi bir ekran ile karşı karşıya kalmışsındır. Dual boot yüklemesi yaparken EFI alanı ayarlamasında hata yapmış olabilirsin buda Grub ayarlarının doğru yapılmamasına sebebiyet verir. Linuxu yeniden kurup bir EFI alanı oluşturman gerek. Videolarımızda videonun altındaki açıklamalara dikkat et bu konuya değinmiştik.

Koddunyam.net %100 ücretsiz bir bilgi paylasim sitesidir! Bilgiyi paylasmak istemeyenler ve kendine saklamak isteyenlerin yeri kesinlikle burasi degildir.

Paylaş: